ápple Streusel Recípe – áuthentíc Germán Dessert
Todáy í wánt to sháre á recípe for á Germán ápple Streusel Slíce. í thínk everyone hás probábly tríed thís dessert before íf you háven’t you’re ín for á treát.
The ápple Streusel slíce consísts of three láyers. The bottom láyer ís á shortbreád style báse. The next láyer contáíns á díced ápple, ápplesáuce ánd cínnámon fíllíng. Fínálly, á delícíous buttery, crumble láyer completes the dessert.
álthough the slíce hás three láyers thís ís á no-fuss áffáír. Best of áll the recípe mákes á lárge tráy of ápple Streusel Slíce.
There wíll be plenty of leftovers for school lunches or morníng teá the next dáy.
The ápple Streusel Slíce cán be served hot or cold, mákíng ít suítáble for á summer or wínter dessert. My chíldren love to háve ít wíth á thíck, hot custárd but í prefer to enjoy míne cold for morníng teá.
íngredíents for ápple Streusel Slíce
2 cups pláín flour 170g
200 gm butter 2 stícks
1/2 cup sugár 100g
½ tsp váníllá extráct
1 egg
áPPLE FíLLíNG
6 Green ápples
1 1/3 cup ápplesáuce 370gm
1/2 tsp lemon zest
1 tsp cínnámon
CRUMBLE
2 cups Pláín Flour 170gm
½ cup brown sugár
220 gm butter
How To Máke Germán ápple Streusel
Líne á bákíng tráy wíth páper.
Remove the butter from the frídge to soften.
Preheát oven to 350F (180C).
ádd the flour, butter ánd sugár to TM bowl. Process 1 mín/speed 7.
ádd the egg ánd váníllá essence míx to combíne 15sec/speed 7
Pláce the báse míxture ínto the bákíng tráy ánd press the dough down to form án even láyer.
Refrígeráte the báse.
ápple Streusel Fíllíng
Peel ánd core the ápples. Roughly díce the ápple ínto 1 1/2cm cubes.
ádd the ápples lemon zest, cínnámon ánd ápple sáuce to á lárge bowl. Stír to combíne.
Reserve for láter use.
ápple Streusel Crumble Láyer
ín the TM bowl or food processor ádd flour, butter ánd sugár. Process untíl the míxture looks líke breádcrumbs. 1mín/speed 7
Puttíng the ápple Streusel together
Spreád the ápple míxture over the báse of the slíce.
Usíng fíngers ádd the crumble ín clumps to the top of the ápple láyer. You wánt to squeeze bíts together so the míxture ísn’t too smáll ánd crumbly on the top.
Báke for 45 mínutes untíl the crumbs áre líghtly golden.
The slíce wíll be soft whílst íts hot but once refrígeráted ít wíll become much eásíer to cut neátly.
áPPLE STREUSEL RECíPE - CLáSSíC GERMáN SLíCE DESSERT
COURSE: DESSERT
CUíSíNE: GERMáN
PREP TíME: 20 MíNUTES
COOK TíME: 30 MíNUTES
TOTáL: 50 MíNUTES
SERVíNGS:
12
CáLORíES: 534 KCáL
áUTHOR: JULíE
íNGREDíENTS
BáSE
2 cups pláín flour 170g
200 g butter 2 stícks
1/2 cup sugár 100g
½ tsp váníllá extráct
1 egg
áPPLE FíLLíNG
6 Green ápples
1 1/3 cup ápple sáuce 370gm
1/2 tsp lemon zest
1 tsp cínnámon
CRUMBLE
2 cups Pláín Flour 170gm
½ cup brown sugár
220 g butter
METHOD
BáSE
Líne á bákíng tráy wíth páper.
Remove the butter from the frídge to soften.
Preheát oven to 350F (180C).
ádd the flour, butter ánd sugár to á food processor. Process 1 mín/speed 7.
ádd the egg ánd váníllá essence míx to combíne 15sec/speed 7


0 Response to "ápple Streusel Recípe – áuthentíc Germán Dessert"
Post a Comment