Hummíngbírd Cáke


Hummíngbírd Cáke

Thís Hummíngbírd Cáke Recípe ís the South’s Fávoríte Cáke
How cán you tell íf someone ísn’t from the South? They reád the náme of thís recípe ánd ásk, “Whát ís á hummíngbírd cáke?” Well, hummíngbírd cáke ís án íncredíbly dense ánd moíst láyer cáke wíth bánáná, píneápple, ánd wárm spíces, covered wíth swírls of rích creám cheese frostíng ánd crunchy toásted pecáns on top. ánd íf you’ve never hád ít — but you’re á fán of bánáná cáke, píneápple upsíde-down cáke, or cárrot cáke — you’re goíng to be thoroughly chármed by our eásíer-thán-you’d-expect hummíngbírd cáke recípe.

Hummíngbírd cáke reígns supreme over the dessert táble át Southern get-togethers, but to locáte thís recípe’s orígíns, you áctuálly háve to go á bít fárther south — to Jámáícá. ín the láte ’70s, the Jámáícán Touríst Boárd áttempted to entíce more ámerícán vácátíoners to the íslánd by releásíng press kíts híghlíghtíng clássíc Jámáícán recípes. One of them wás á delícíous “hummíngbírd cáke”, námed ín honor of Jámáícá’s nátíonál bírd, the swállow-táíled hummíngbírd. (Or, ás ít’s known on the íslánd, the doctor bírd — whích ís why you’ll álso fínd recípes cállíng thís á doctor bírd cáke.) Southern Lívíng Mágázíne prínted the recípe ín 1978, ánd ín the lást 40 yeárs ít’s become theír most requested recípe of áll tíme.

But why ís ít reálly cálled á hummíngbírd cáke? The story behínd the náme ís ábout ás nuánced ás the cáke’s fruíty, spíced, ánd tropícál flávor. Máybe ít’s becáuse the cáke ís ás sweet ás the nectár thát hummíngbírds drínk. Máybe ít’s becáuse ányone who tákes á bíte wíll posítívely hum wíth joy. Máybe ít’s becáuse people máke á beelíne to thís píneápple bánáná cáke ás quíckly ás hummíngbírds flock to the feeder. Whátever the reál story ís, hummíngbírd cáke hás become á stáple of Southern celebrátíons.

The ídeá of bákíng á láyer cáke from scrátch míght máke even á true Southern belle feel fáínt, but our eásy hummíngbírd cáke recípe ís pretty hárd to mess up. Don’t cut corners ánd use boxed cáke míx for thís one, becáuse páckáged cáke míx tends to be super líght ánd fluffy, whích meáns thát áll of thát delícíous tropícál fruít you ádd to the cáke bátter wíll just sínk to the bottom. You could álwáys máke thís recípe even eásíer ánd just báke ít ás á sheet cáke wíth frostíng on top. (We háven’t tríed ít thís wáy, but the volume of bátter for three 8-ínch cáke páns generálly converts to one 9-by-13-ínch bákíng pán. Let us know íf you try ít!)

íf you wánt to get wows wíth á clássíc hummíngbírd láyer cáke, though, here áre some típs for foolproof frostíng:

Let the cáke láyers cool completely before you frost them, or the butter ín the frostíng wíll stárt to melt. You cán speed up the coolíng by wráppíng eách láyer ín plástíc wráp ánd puttíng ít ín the frídge. (You cán even máke the láyers áheád of tíme ánd frost the cáke dáy-of.)
Cáke bosses sweár by coátíng the cáke fírst wíth á thín “crumb láyer” of frostíng, lettíng thát set ín the frídge for 10 – 15 mínutes, ánd then coveríng the whole cáke ín á thícker láyer of frostíng. Thát wáy, there won’t be ány vísíble crumbs stuck ín the frostíng. Whether you go to the effort or not depends on your level of perfectíonísm; íf you don’t háve tíme for á crumb coát, you cán álso just brush the top ánd sídes of the cáke wíth á pástry brush to get ríd of loose crumbs — thát’s whát we díd.
ás your cáke láyers báke ín the oven, the tops wíll become slíghtly domed. Pros use á serráted knífe to trím the domed tops off the (fully cooled) cákes, so thát the láyers stáck evenly ánd there’s less rísk of topplíng. Thís ís optíonál, becáuse you cán álwáys just fíll ín the gáps between láyers wíth more frostíng. (ánd wíth our creám cheese frostíng recípe, more frostíng ís álwáys á good thíng).

But remember, ányone on the receívíng end of á homemáde hummíngbírd cáke ís ábsolutely not goíng to cáre íf ít doesn’t look perfect. True to íts náme, people wíll be hoveríng áround thís cáke líke hummíngbírds to flowers.

Hummíngbírd Cáke
Mákes 12 servíngs
Prep Tíme: 15 mínutes
Totál Tíme: 1 hour 30 mínutes

íngredíents
CáKE
3 cups áll-purpose flour, sífted
1 teáspoon ground cínnámon
1¼ teáspoons kosher sált
¼ teáspoon ground nutmeg
1 teáspoon bákíng sodá
3 eggs, beáten
1½ cups sugár
1⅓ cups vegetáble oíl
¼ cup buttermílk
2 teáspoons váníllá extráct
2 cups very rípe bánáná, máshed (ábout 4 medíum bánánás or 16 ounces)
1 (8 oz) cán crushed píneápple (or fresh chopped píneápple)
2 cups toásted chopped pecáns, dívíded
CREáM CHEESE FROSTíNG
1 cup (2 stícks) butter, softened
2 (8 oz) páckáges of creám cheese, softened
¼ teáspoons kosher sált
6 cups powdered sugár
2 teáspoons váníllá extráct

Dírectíons
Preheát oven to 350°F/175°C.
Greáse ánd flour three 8-ínch cáke páns.
ín á lárge bowl, combíne the flour, cínnámon, sált, nutmeg, ánd bákíng sodá.
ádd the eggs, sugár, vegetáble oíl, buttermílk, ánd váníllá extráct, ánd stír just untíl the dry íngredíents áre moístened.



0 Response to "Hummíngbírd Cáke"

Post a Comment