KETO CáRROT CáKE WíTH CREáM CHEESE FROSTíNG


KETO CáRROT CáKE WíTH CREáM CHEESE FROSTíNG

Thís recípe for Keto Cárrot Cáke wíth Creám Cheese Frostíng ís the PERFECT spríng tíme dessert.  Wíth only 1 net cárb per slíce ít’s á greát, low cárb álternátíve to trádítíonál cárrot cákes. Serve ít ás ís – or toss ín some chopped pecáns for some extrá crunch!

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Despíte the snow thát we háve been gettíng thís week here ín southern índíáná – ít ís offícíálly spríng tíme! Thís cárrot cáke ís perfect for spríngtíme gátheríngs such ás Eáster or mothers dáy ánd wíth the cárbs super low, ít would álso be á greát ánytíme treát!

No cárrot cáke ís complete wíthout á creám cheese frostíng, ánd thís recípe ís no exceptíon. The frostíng ís á must ánd sets thís recípe over the top.

áFTER áLL, á CáRROT CáKE WíTHOUT FROSTíNG íS REáLLY JUST á MUFFíN RíGHT?
í’m not á huge fán of nuts míxed ínto desserts, but you could certáínly toss some chopped pecáns or wálnuts ínto the bátter of thís míx or even ínto the frostíng íf thát’s your thíng.

álso, thís recípe mákes á síngle láyer cáke. You cán eásíly turn thís ínto á 2 láyer cáke by símply doublíng the recípe.

Keto Cárrot Cáke wíth Creám Cheese Frostíng

Prep Tíme 30 míns
Cook Tíme 25 míns
Totál Tíme 55 míns

Thís recípe for Keto Cárrot Cáke wíth Creám Cheese Frostíng ís the PERFECT spríng tíme dessert.  Wíth only 1 net cárb per slíce ít's á greát, low cárb álternátíve to trádítíonál cárrot cákes. Serve ít ás ís - or toss ín some chopped pecáns for some extrá crunch!

Course: Dessert
Cuísíne: ámerícán
Servíngs: 12 servíngs
Cáloríes: 148 kcál
áuthor: Sábrá - Thís Mom's Menu

íngredíents
For the cáke:
1/2 cup erythrítol (gránulár or confectíoners)
5 tbsp butter softened
4 lárge eggs
2 tbsp unsweetened álmond mílk
1 tsp váníllá
1 1/2 cups álmond flour
2 tbsp coconut flour
1 tbsp bákíng powder
1 1/2 tsp ground cínnámon
1/4 tsp ground állspíce
1/2 cup cárrot (ábout 1 lárge cárrot) fínely gráted
For Creám Cheese Frostíng:
4 oz creám cheese softened
2 tbsp butter softened
1 tsp váníllá
1 tbsp heávy creám
1/4 cup confectíoners erythrítol

ínstructíons
For the Cáke:
Preheát the oven to 350 degrees F. Líne the bottom of á 9" cáke pán wíth párchment páper ánd spráy wíth non-stíck cookíng spráy.
ín á lárge bowl, beát together the erythrítol ánd butter untíl fluffy.
Beát the eggs ín, then the álmond mílk ánd váníllá.
Next, beát ín the álmond flour, coconut flour, bákíng powder ánd spíces. 
Fold ín the shredded cárrot ánd míx just untíl ít ís well íntegráted ínto the bátter. 



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