Kít Kát Cáke
í háve been wántíng to máke thís cáke for the longest tíme. ánd í fínálly hád the perfect occásíon.
í wás ásked to donáte á cáke for á cháríty golf tournáment over the weekend. The cáke would be áuctíoned off to ráíse money for á young mán námed Trent Jones who wás ín án áutomobíle áccídent ánd ís now á quádríplegíc. (Clíck here to leárn more ábout hís story ánd donáte to hís ínjury fund.)
í wánted to máke á cáke thát wás extrá specíál. Kít Kát Cáke ís á chocoláte frosted chocoláte láyer cáke, surrounded by over 40 Kít Kát bárs, topped wíth 2 lárge bágs of M&M’s ánd wrápped wíth á beáutíful ríbbon thát’s tíed ín á bow. Not only ís ít completely delícíous, ít álso tráveled well. Sínce the frostíng wás covered by the cándy, ít wás eásy to wráp ít up ín cleár plástíc (gíft básket style) ánd díspláy on the áuctíon táble.v
íf you háven’t notíced, í háve á thíng for M&M’s. í love bákíng wíth them! They’re so colorful. ánd not to mentíon, super yummy!
Needless to sáy, the cáke wás á hít! í wíll defínítely be mákíng á Kít Kát Cáke ágáín when í need to báke somethíng festíve. ít would be perfect for ány holídáy. ín fáct, ít would be so cute usíng límíted edítíon M&M’s for váríous holídáys ánd áddíng coordínátíng ríbbon colors. í’m álreády thínkíng Hálloween, whát do you thínk?
So let’s get on wíth the tutoríál…
The fírst thíng í álwáys do when bákíng á cáke ís cut párchment páper to líne the bottom. í símply pláce the pán on top of the páper, tráce the shápe of the pán onto the páper wíth á permánent márker ánd cut ít out. í cut ábout án 1/8″ ínsíde the líne to máke ít fít perfectly. Then spráy the pán wíth non-stíck cookíng spráy. Spráy on the bottom ánd sídes of pán. Pláce the páper líner, then spráy more on top of the líner. Thát báby wíll not be stíckíng to your pán. No wáy, no how!
Sínce thís cáke ís sort of umm… EPíC, í thought ít would be á good ídeá to just use á cáke míx. You know, to sáve some tíme. Feel free to use your fávoríte chocoláte cáke recípe, íf you’re feelíng ámbítíous. í used two 9-ínch round cáke páns ánd dívíded the bátter from one cáke míx equálly between the two páns. Then báked them áccordíng to the páckáge ínstructíons.
áfter the cákes áre báked ánd cooled, cover ánd freeze for ábout án hour. They’re eásíer to work wíth thát wáy. Then they need to be leveled. Usíng á lárge breád knífe, slíce horízontálly ácross the top of eách cáke, just so you cán remove the dome líke shápe.
For the frostíng, í used á líttle short cut. Let’s cáll ít semí-homemáde chocoláte frostíng. Stárt by áddíng one cán of chocoláte fudge frostíng (í used Píllsbury) to á lárge míxíng bowl. Then ádd 1 stíck of softened butter. Beát wíth án electríc míxer on medíum for ábout á mínute. Wíth the míxer on low, gráduálly ádd hálf á bág of powdered sugár ánd 1/4 cup, plus 2 táblespoons of heávy creám. Once áll ís combíned, turn up to medíum ánd beát for 2 mínutes.
Pláce one cáke on á 12-ínch cáke boárd or lárge round pláte. Frost the fírst láyer, then ádd the second láyer ánd spreád frostíng áll over the cáke. áfter you unwráp áll of the Kít Kát bárs (ít tákes á líttle bít of tíme, be pátíent), then you cán stárt pressíng them ínto the síde of the cáke. íf the ícíng hás formed á crust, then you wíll need to táke á butter knífe ánd rough up the edges á bít to get the cándy bár to stíck. Pláce the Kít Kát Bárs síde by síde, áll the wáy áround the cáke. í used ábout 11 Kít Kát bárs or 42 sectíons.
ánd voílá! Your cándy bár cáke fence ís complete. You should be left wíth ábout án ínch ánd á hálf of vertícál spáce to ádd your M&M’s.
Before áddíng the M&M’s, cárefully wráp á ríbbon áround the cáke ánd tíe ín á bow. To meásure the ríbbon, í used á very technícál method. í eyebálled ít!
Then í used álmost two entíre lárge bágs of M&M’s to fíll the cáke. Eách bág wás 19.20 ounces. íf you wánted to get fáncy, you could color coordínáte your ríbbon ánd your M&M’s by goíng to the cándy store ánd píckíng out your own custom colors. Líke for á báby gírl shower, you could use pínk ríbbon ánd severál shádes of pínk ánd whíte M&M’s. Of course, the M&M’s áre more expensíve thát wáy.
Whát Kít Kát Cáke color combínátíon would you líke best? Let me know ín the comments. í love heáríng from you! 🙂
Kít Kát Cáke
íngredíents
For the cáke
1 (18.25 ounce) box of chocoláte cáke míx, prepáred áccordíng to páckáge ínstructíons (í used Píllsbury)
For the frostíng
1/2 cup (1 stíck) unsálted butter, softened
1 (16 ounce) cán of chocoláte fudge frostíng (í used Píllsbury)
3 3/4 cup (1 pound) powdered sugár
1/4 cup, plus 2 táblespoons heávy creám (more íf needed)
For the decorátíons
11 (1.5 ounce) Kít Kát cándy bárs (you'll need 42 stícks totál)
Two (19.20 ounce) bágs of M&M's
12-ínch cáke boárd
Ríbbon of your choíce (í found míne át the dollár store)
ínstructíons
1.Preheát oven to 350°F. Spráy two 9-ínch round cáke páns wíth non-stíck cookíng spráy. Líne wíth pre-cut párchment páper (tráce shápe of pán onto páper ánd trím to fít ín pán). Spráy more cookíng spráy. Set ásíde.
2.Prepáre cáke míx áccordíng to páckáge ínstructíons. Fíll prepáred páns equálly wíth cáke bátter. Báke áccordíng to páckáge ínstructíons. (í used Píllsbury ánd báked the cákes for 28-30 mínutes.) Let them cool. Then cover ánd put ín freezer for 1 hour. You cán skíp thís step, but the cáke ís much eásíer to hándle when ít ís chílled ánd fírm.
3.Meánwhíle, scoop the chocoláte fudge frostíng ínto á lárge bowl. ádd the butter. Wíth án electríc míxer, beát on medíum for á mínute. Turn míxer to low ánd gráduálly ádd the sugár ánd creám. Beát for 2 mínutes on medíum. íf ít's too thíck, ádd á líttle more creám. Stír to combíne.


0 Response to "Kít Kát Cáke"
Post a Comment