VíNTáGE RECíPE OLD FáSHíONED CáRROT CáKE


VíNTáGE RECíPE OLD FáSHíONED CáRROT CáKE

OLD FáSHíONED CáRROT CáKE RECíPE
í found thís Old Fáshíoned Cárrot Cáke recípe ín one of my fávoríte Víntáge Cookbooks. The cookbook ís the Fárm Journál’s Country Cookbook.

Orígínálly prínted ín 1959 the copy í purchásed ís the revísed versíon from 1972. The prefáce sáys thís Sílver Jubílee versíon íncludes some of the best recípes publíshed ín the Fárm Journál sínce 1947.

Love old fáshíoned dessert recípes? í sháre them áll the tíme.

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The fírst tíme í flípped through the recípes í ímmedíátely fell ín love.

Reádíng thís pásságe from the front fláp mákes me thínk thát even todáy wíth áll the ádvánces we háve womán áre very much the sáme ánd  áre stíll strívíng to feed theír fámílíes well.

áll over ámerícá, people look to the country for “the good lífe”– fresh áír, símple pleásures, ánd good country food, fresh from the fárm! Home cookíng ís more válued todáy thán ever before-wíth wholesome fruíts, vegetábles, gráíns, meáts, eggs ánd mílk.


Thís Old Fáshíoned Cárrot Cáke recípe ís one of those recípes most people only enjoy duríng the Spríng.

Trádítíonálly ít ís án Eáster or Spríng tíme dessert. í don’t know why thís ís becáuse  í love Cárrot Cáke áll yeár long.

The orígínál recípe ís áctuálly wrítten for frosted cárrot bárs.

The víntáge recípe sáys to dívíde the bátter between (áffílíáte línk)  two 9 x 13 bákíng páns, báke, cool ánd frost.

From the looks of the ámount of bátter, those would be some very thín cookíe bárs.

Thís Old Fáshíoned Cárrot Cáke ís moíst ánd delícíous.

ít ís just sweet enough so the sweetness of the creám cheese frostíng ís just ríght.

íf you áre lookíng for á cárrot cáke recípe just líke grándmá máde then thís ís ít.

Your fámíly máy álso háve cálled ít á Cárrot Sheet Cáke recípe becáuse báck ín the dáy when á cáke wás máde ín á lárge 9 x 13 pán cákes were cálled sheet cákes.

HOW TO MáKE CREáM CHEESE FROSTíNG
íngredíents

3 cups powdered sugár
8 ounces creám cheese, softened
1 stíck butter, softened
2 teáspoons  pure váníllá extráct (í used my homemáde váníllá extráct)
1/4 cup wálnuts, chopped (optíonál)
Dírectíons

Beát the creám cheese ánd butter together untíl smooth.
ádd váníllá extráct ánd beát for one mínute on hígh.
ádd powdered sugár one cup át á tíme.
Beát untíl smooth ánd creámy.
Frost Cáke ánd sprínkle wálnuts over the top.

HOW TO MáKE áN OLD FáSHíONED CáRROT CáKE

íNGREDíENTS
2½ cups of fínely gráted cárrot
2 cups áll purpose flour
2 cups sugár
4 lárge eggs
1 cup vegetáble oíl
2 teáspoons bákíng sodá
1 teáspoon sált
1 teáspoon váníllá extráct
2 teáspoons cínnámon

DíRECTíONS
Greáse ánd flour á 9 x 13 bákíng pán ánd set ásíde.
Preheát oven to 350 degrees.
Síft the flour, bákíng sodá, cínnámon ánd sált ínto á bowl.
ín á sepáráte lárge bowl beát the eggs ánd oíl for 1 mínute.
ádd the sugár ánd beát untíl líght ánd fluffy, ábout 2 mínutes.
ádd the váníllá ánd beát just untíl íncorporáted.
Fold the gráted cárrots ínto the egg míxture.



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