LOáDED ROCKY ROáD CUPCáKES
MY PERFECT CHOCOLáTE CUPCáKE, FíLLED WíTH á DáRK CHOCOLáTE GáNáCHE áND TOPPED WíTH WHíPPED VáNíLLá BUTTERCREáM, MáRSHMáLLOWS, PEáNUTS áND JELLíES.
Two cupcákes ín one week! ís ít Chrístmás?
Háhá, no but here ín áustrálíá, Mondáy thís week wás RSPCá Cupcáke Dáy (áká the most delícíous wáy to ráíse money for ánímáls ín need). Me, beíng á huge ánímál lover áND á huge cupcáke lover, ít máy ás well be Chrístmás 🙂 í máde two cupcákes thís yeár for our work morníng teá ánd these Loáded Rocky Roád Cupcákes áre the second ínstálment.
You máy háve seen my fírst ínstálment of Chocoláte Doughnut Cupcákes on Tuesdáy. íf not, pleáse check them out. They áre so, so good ‘cáuse, well
Chocoláte
Doughnut
Cupcákes
Whípped Mílk Chocoláte Buttercreám Frostíng
Super cute líttle doughnut cookíes
ánd chápter 2 ín the RSPCá cupcáke chronícles for 2017 áre these decádánt Loáded Rocky Roád Cupcákes. álso, so, so good ‘cáuse, well
Chocoláte
Rocky Roád
Cupcákes
Whípped Váníllá Buttercreám Frostíng
Oh ánd díd í mentíon á chocoláte gánáche centre?
You máy háve notíced í líke to whíp buttercreám ánd thát’s becáuse ít creátes thís super creámy, bíllowy, soft buttercreám whích ís seríously ámááááázíng, you guys. ít tákes á líttle extrá tíme but, pleáse do ít becáuse the end result ís so fluffy ánd pípes beáutífully. (Unless of course ít’s á cold dáy. Grrr. But eásy fíxed. Just ádd some mílk to loosen ít up á líttle). Nom, nom, nom.
Thís ís my ábsolute fávouríte Chocoláte Cupcáke recípe. í’ve used ít mány tímes sínce my orígínál recípe (Chocoláte Chocoláte Cupcákes) ánd eách tíme ít works out perfectly. They áre tender, moíst ánd fluffy ánd full of chocoláte flávour. The perfect chocoláte cupcáke.
These cupcákes áre fílled wíth á luxuríous dárk chocoláte gánáche ánd then topped wíth márshmállows, peánuts, more chocoláte ánd cherry jellíes (thát í máde from scrátch – í’ll post thát recípe ín the very neár future).
The morníng teá át my dáy job went well. Very well índeed ánd boy, díd we eát. í máde the Chocoláte Dougnut Cupcákes, these Loáded Rocky Roád Cupcákes ánd some Lemon Meríngue Cupcákes. í’m stíll to perfect the Lemon cupcákes the wáy í’d líke but once í do, y’áll wíll be fírst to know. Or máybe the second or thírd or fourth – you know, áfter hubby ánd fámíly ánd probábly work ágáín. But you wíll know, you háve my word. 🙂
ín áddítíon, í sent á bátch of áll the cupcákes to hubbys work ás well ánd they áll sold out quíckly. í’ve hád requests for the recípe thát sáme dáy so you know thát hás to be á good sígn. Here you go, free work colleáge ápproved cupcáke recípe. Don’t forget to check out Chocoláte Doughnut ones too ánd í’ll ádd á línk here ás soon ás the Lemon Meríngue Cupcákes áre posted.
Enjoy, xo
Loáded Rocky Roád Cupcákes
Prep Tíme 30 míns
Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 50 míns
My perfect Chocoláte Cupcáke, fílled wíth á dárk chocoláte gánáche ánd topped wíth Whípped Váníllá Buttercreám, márshmállows, peánuts ánd jellíes.
Course: áfternoon Teá, Dessert, Snáck, Sweets
Servíngs: 12 Cupcákes
áuthor: Máríe
íngredíents
For the cupcákes:
1 cup 128g pláín flour
1/2 cup 40g cocoá
1/2 teáspoon bákíng powder
1/2 teáspoon bákíng sodá
1/4 teáspoon sált
1/2 cup 113g or 1 stíck unsálted butter, melted
1/2 cup 100g cáster sugár
1/2 cup 100g dárk brown sugár, pácked
2 eggs, át room temp
2 teáspoon váníllá extráct
3/4 cup buttermílk
For the Buttercreám
375 g unsálted butter, softened
3 cups ícíng (powdered / confectíoners) sugár
1 teáspoon váníllá extráct
½ teáspoon sált
3 táblespoons thíckened creám (note 1)
For the gánáche
1/3 cup 80ml creám
120 g dárk (70%) chocoláte, chopped
Toppíngs
Míní márshmállows
Soft jellíes or jubes
Peánuts
Melted chocoláte ánd chocoláte shávíngs
ínstructíons
For the cupcákes: Preheát your oven to 180C (350F) ánd líne your cupcáke tíns wíth páper cáses.
ín á bowl, síft together the flour, cocoá, bákíng sodá, bákíng powder ánd sált. Míx well to combíne
ín á sepáráte bowl or the bowl of á stánd míxer, beát together the melted butter ánd both sugárs untíl smooth. ádd the eggs one át á tíme, scrápíng down the sídes of the bowl eách tíme ánd beátíng well áfter eách. ádd the váníllá ánd beát to combíne.
ádd 1/3 of the flour míxture to the butter ánd sugár míxture. Stír through gently untíl just combíned. Now ádd hálf of the buttermílk, Míx gently on low ágáín. Contínue untíl áll the flour ánd buttermílk ís combíned. ít ís ímportánt not to overmíx or be too heávy hánded otherwíse your cupcákes wíll turn out dense ánd tough.
Fíll the cupcáke cáses only to ábout hálf full. Báke ín the oven for áround 18 mínutes, turníng the pán áround ín the oven hálf wáy through to máke sure they báke evenly. When á toothpíck ínserted comes out wíth just á crumb or two, they áre done.
Cool ín the tín for 5 mínutes before turníng out onto á coolíng ráck.
Cut á teáspoon sízed hole ín the top of eách cupcáke


0 Response to "LOáDED ROCKY ROáD CUPCáKES"
Post a Comment