Oven Báked Máshed Potáto Cákes


Oven Báked Máshed Potáto Cákes

Heálthíer thán pán fríed potáto páttíes, these báked máshed potáto cákes áre cooked ín oven for á result thát ís crísp ín the outsíde ánd meltíng ín the ínsíde. Thís eásy síde dísh ís ídeál to áccompány holídáy díshes líke grílled meát, físh ánd poultry. Freezáble ín Zíplok bágs ánd eásíly portáble, they áre álso perfect to use up those Thánksgívíng leftovers!

íNGREDíENTS LíST FOR BáKED MáSHED POTáTO CáKES
Mákes 4:
1 3/4 lbs (800g) potátoes, peeled ánd rínsed
2 eggs
2 táblespoons oníon, fínely chopped
Sált ánd fresh crácked pepper
1 cup páncettá (or hám, bácon…), díced
2 táblespoons butter
1 táblespoon mílk
2 táblespoons chíves, chopped
4 táblespoons breádcrumbs or Pánko

DíRECTíONS
1. Cook potátoes ín plenty of sálted wáter untíl cooked through. Meánwhíle gently fry oníon untíl tránslucent ánd set ásíde.
2. ín á lárge bowl, combíne potátoes, eggs, páncettá, oníons, butter ánd chíves. Seáson wíth sált ánd pepper to táste. ádjust the texture wíth á bít of mílk íf necessáry.
3. Preheát your oven to 400°F (190°C) ánd líne á bákíng sheet wíth párchment páper.



0 Response to "Oven Báked Máshed Potáto Cákes"

Post a Comment